Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 december 2017

Solidariteit in Horst aan de Maas

Deze periode van het jaar heeft altijd iets bijzonders. Waar we door het jaar heen vaak erg druk zijn en het leven zo effectief mogelijk proberen in te richten, nemen we nu de tijd. We genieten massaal van Serious Request en de Top 2000. We nemen de tijd voor elkaar en zoeken meer naar verbinding met elkaar.

Zo kon je ook niet heen om de inzamelingsactie in de supermarkten van Horst aan de Maas. Een initiatief ondersteund door L1 om mensen in een moeilijke positie te helpen namelijk het inzamelen van producten ten behoeve van de Voedselbank. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel dozen met eten en drinken er gevuld werden. In onze gemeente leeft één op de twintig mensen onder of op de armoedegrens. Door deze actie kunnen mensen die het niet zo breed hebben ook extra genieten van de feestdagen.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als deze actie volgende jaar helemaal niet meer nodig is. Ik realiseer me dat dit een enorme ambitie is maar ik weet zeker dat het de moeite waard is om het te gaan proberen. Er ontvouwen zich op dit moment mooie initiatieven in andere gemeenten op dit gebied, denk hierbij aan een andere manier van financiële ondersteuning (basisinkomen), het opkopen van de schulden of het omarmen van het manifest Schuldvrij. Ik weet zeker dat er bij de medewerkers en de gemeente kennis en kwaliteit genoeg is om armoede in 2018 nog beter te bestrijden.

Maarten Voesten
D66+GroenLinks Horst aan de Maas