Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 december 2017

Vergeet je gezondheid niet…

Acties rondom Noord-Limburg de Gezondste Regio van Europa 2025 en de ambitie van Horst aan de Maas om de gezondste gemeente van Nederland te worden stemmen mij (extra) vrolijk. Een mooie ambitie vinden wij als D66+GroenLinks en nodig ook.

De opmars van beroepsziekte nummer 1 zet een uitroepteken achter die noodzaak. Het woord burn-out kent tegenwoordig bijna iedereen. Een aantal jaren geleden hoorde je er amper iets over. Nu geeft één op de zeven Nederlanders aan burn-outklachten te ervaren. Niet alleen de voor de hand liggende groep mensen met een extreem drukke baan, maar ook en zelfs vooral studenten en twintigers bezwijken onder de ongezonde druk en een ongezonde levensstijl. In de top 5 tips om burn-outklachten te voorkomen van psychiater Bram Bakker staan onder andere: goed slapen, genoeg rust en genoeg sporten. Letten op je gezondheid verlaagt de kans op een burn-out.

De organisatie achter Noord-Limburg de Gezondste Regio van Europa 2025 helpt mee om daadwerkelijk positieve verandering te bewerkstelligen op verschillende terreinen. Ondernemers, de overheid, sport, onderwijs, cultuur en de zorg kunnen allemaal meedoen.

Ik vind het mooi om te zien dat de (werk)cultuur waarin men de eigen gezondheid nog wel eens vergeet, begint om te kantelen naar een gezondere manier van leven, waar zorgen voor jezelf terecht centraal wordt gesteld. Dit komt ten goede aan het geluk van mensen, verhoogt de productiviteit en verlaagt het ziekteverzuim. Een gezondere trend is ingezet. Samen zorgen we dat deze trend doorzet.

Inez Arts,
D66+GroenLinks Horst aan de Maas