Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 19 november 2017

Toekomstmuziek… met D66+Groenlinks.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en politiek Horst aan de Maas bereidt zich voor. Lijsttrekkers zijn bekend en kieslijsten worden vastgesteld. D66+GroenLinks heeft in Jim Weijs een jonge en talentvolle lijsttrekker. Op de kandidatenlijst van D66+GroenLinks enthousiaste en bevlogen mensen.

Een prima mix van jong en oud, man en vrouw, ervaring en onbevangen nieuw. Kortom een geweldig D66+GroenLinks-team staat in de volgende raadsperiode voor u klaar. Positief kritisch, open en eerlijk, luisterend en afwegend wat goed is voor onze gemeente en de inwoners. Wat haalbaar en betaalbaar is. We gaan voor duurzaamheid, een diepgroene gemeente en… gezondheid zoals altijd voorop.

Partijen schrijven hun verkiezingsprogramma’s en de propagandamachine is al een klein beetje gestart. Het CDA schreef vorige week: de afgelopen jaren is er hard gewerkt en veel bereikt in Horst aan de Maas maar er is nog genoeg te doen… “Handen uit de mouwen dus.” Een waar woord als je hoort en ziet hoe een aantal agrariërs omgaat met onze gezondheid. Een flink afnemende luchtkwaliteit door onder andere luchtwassers die niet optimaal werken. En nu weer dik in het nieuws de algemene en veelvuldige mestfraude. Onze drinkwatervoorziening loopt zelfs gevaar. Dit alles moet goedwillende agrariërs pijn doen.

Ook bij Essentie reclame. Ze waren dik tevreden met de begroting 2018 want “De financiën zijn in balans.” Vergeten is dat de begroting de vorige jaren sluitend werd gemaakt door steeds een greep in onze spaarpot, de reserves. En straks kost een, volgens ons trouwens overbodig nieuw zwembad nog de nodige duiten. Zo ook ‘t Gasthoês en Afslag 10. En wel moeilijk doen als het gaat over zaken die maar een habbekrats kosten maar u direct raken. Zoals het opruimen van zwerfafval.

Bij de begroting 2018 was D66 niet blij met de extra miljoenen voor het terugdringen van de werkdruk bij ambtenaren. D66 wilde een gedegen onderzoek naar de oorzaken van deze werkdruk voor een duurzame oplossing. Men vond een onderzoek onnodig. Een gemiste kans. Evenmin was er steun voor extra mankracht voor handhaving. Gelukkig wel brede steun voor onze oproep tot duurzaamheid: zonnepanelen op daken van de ‘blokkendozen’ op Greenport.

Jos Gubbels
D66+GroenLinks Horst aan de Maas