Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 9 november 2017

Uw ideeën verbreden onze blik

De kloof tussen politiek en burger is de afgelopen jaren niet bepaald kleiner geworden. Als je mee wil praten, moet je al bijna lid zijn van een van de politieke partijen. Sommige groepen weten zich te verenigen en het lukt ze, via hun netwerk, om een serieuze gesprekpartner te worden.

Ik zie en hoor echter dat Horst aan de Maas bruist, het bruist van de ideeën. De burgerinitiatieven schieten werkelijk als paddenstoelen uit de grond. Groepen die mee willen denken en hun expertise delen om onze gemeente een betere plek te maken.

Wij vinden het belangrijk dat deze groepen gehoord worden, dat wij hun plannen bestuderen en gebruiken om tot een goede visie te komen. Veel plannen en ideeën zijn waardevol voor de samenleving. D66+GroenLinks vindt het belangrijk dat deze plannen zich kunnen ontwikkelen. Dat burgers zich uitgenodigd voelen om mee te denken, dat er naar u geluisterd wordt.

De komende maanden zullen de politieke partijen hun plannen weer presenteren. We laten zien wat we van plan zijn en hoe wij dit willen bereiken. Dit is vaak eenrichtingsverkeer en het bereikt vaak maar een gedeelte van de inwoners, ik ben op zoek naar de dialoog. Heeft u goede ideeën over een sector die volgens u onderbelicht is? Weet u zeker dat wij een belangrijk thema vergeten? Nu is de tijd om uw stem te laten horen. Wilt u uw mening geven? Geef ‘m aan ons. Dan gaan we samen op weg naar de ideale samenleving.

Maarten Voesten,
D66+GroenLinks Horst aan de Maas