Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 26 oktober 2017

Aandacht voor oplossingen voor iedereen

Het AZC in Blitterswijck was een succes! Om me dit te realiseren, was het nodig dat Carla Brugman (fractievoorzitter PP2 Venray en GroenLinks Limburg) mij hier (met trots) op wees.

Vóór de komst lieten veel burgers hun bezorgdheid merken. Terechte emoties uit angst voor onveiligheid. Hier was grote ophef over onder andere in de media. Ondanks deze reactie is het AZC er gekomen en er is weinig overlast geweest. Op deze manier zijn kansen geboden aan vierhonderd mensen die hun perspectief op een toekomst deels waren verloren. Iets moois om bij stil te staan.

Het is belangrijk mensen te beschermen en gevaar zo veel mogelijk te voorkomen. Echter moet dit naar onze mening het helpen van mensen die hulp nodig hebben niet tegenhouden. Iedereen verdient een menswaardig leven. En ieder mens dat anderen geen kwaad doet verdient kansen. Dat is in Blitterswijck gebeurd en zoiets gebeurt ongetwijfeld vaker (in bijvoorbeeld Horst aan de Maas). Ook dit mag onder de aandacht worden gebracht. Bij deze! Want succesverhalen horen ook bij de beeldvorming.

Wij als D66+GroenLinks zijn gebrand op het verbeteren van wat er in de ogen van burgers en onszelf nog niet goed genoeg gaat. Ook de media spelen een belangrijke rol bij het in beeld brengen van problemen. Er is minder aandacht voor successen. Wat is er succesvol opgelost. Dit mag meer naar voren komen voor een completere beeldvorming van de werkelijkheid en om lering uit te halen.

Inez Arts,
D66+GroenLinks