Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 september 2017

D66 en GroenLinks gaan samen: progressief en duurzaam Horst aan de Maas!

D66 en GroenLinks doen met een gezamenlijke kandidatenlijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Horst aan de Maas op 21 maart 2018.

Op 5 september besloten de leden van beide partijen om onder de naam “D66+GroenLinks” gezamenlijk mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. D66 raadslid Jim Weijs (21) uit Lottum islijsttrekker van de gezamenlijke kandidatenlijst. De overige plekken worden de komende maanden ingevuld.

Jim Weijs is enthousiast over de krachtenbundeling: ”D66 en GroenLinks werken vanuit dezelfde idealen. We zijn progressief, streven allebei naar een radicaal duurzame economie en hebben een optimistische kijk op de toekomst.”

D66 is al jaren actief in de gemeenteraad in Horst aan de Maas. De leden van GroenLinks besloten dit voorjaar om bij de partij aan te sluiten en een progressieve-duurzame alliantie te vormen. Het ledenaantal van beide partijen groeit al jaren in Horst aan de Maas. Gezamenlijk hopen D66 en GroenLinks het beleid van de huidige coalitie van CDA, PvdA en Essentie om te kunnen buigen.

De leden zien vraag en noodzaak voor een progressief geluid in de gemeente. Niet nóg meer varkens, niet nóg meer kippen. D66+GroenLinks wil ruimte voor écht duurzame landbouw, voor kleinschaligheid en innovatie. Een betere aansluiting tussen onderwijs, sport, cultuur en kinderopvang. Een transparante en laagdrempelige politieke cultuur waarin vernieuwing centraal staat. Toegankelijk wonen, ook voor alleenstaanden en starters. Duurzaamheid is voor D66+GroenLinks geen apart thema maar vormt een leidraad.

Het gezamenlijke verkiezingsprogramma wordt de komende maanden verder uitgewerkt.