Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 31 augustus 2017

D66 wil een zwembad voor jong én oud

D66 was in december 2016 als enige partij in de raad tegen onderzoek naar de komst van een nieuw zwembad. We vinden de financiële risico’s bij een nieuw zwembad te groot. Het bezoekersaantal van zwembad de Berkel (en Nederland) loopt al jaren terug en er is al veel zwemwater in Horst aan de Maas. Daarnaast kan het zwembad nog twintig jaar mee.

Toch heeft de gemeente besloten om een aantal marktpartijen te vragen of de plannen voor een nieuw zwembad haalbaar zijn. Het blijkt lastig. Eén partij ziet kansen, mits er maar één bad in het zwembad komt. De gemeente wil verder praten. Wij zijn bang dat jong en oud straks in een te koud diep wedstrijdbad moet gaan zwemmen.

D66 wil alleen investeren in een zwembad waar alle 40.000 inwoners van Horst aan de Maas kunnen zwemmen. Een bad om baantjes te zwemmen met een warm, ondiep bad, plus glijbaan en bubbelbad is hiervoor perfect: dat hebben we al! Een groot en te koud 50-meterwedstrijdbad is alleen interessant voor de paar honderd leden van de zwemvereniging: een kleine groep.

Het marktonderzoek wekt vraagtekens. Partijen leggen onvoldoende uit of en hoe we met een nieuw zwembad meer bezoekers trekken en hoe we meer inkomsten en minder risico’s lopen. Blijven de toegangsprijzen hetzelfde? Vaagheid troef. Meer duidelijkheid is een must.

Meepraten? U bent harte welkom op zaterdag 2 september, 11.00 uur in de bieb van Horst.

Eveline Baas,
D66 Horst aan de Maas