Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 1 juni 2017

Eerlijk is eerlijk

Venlo heeft 12 miljoen euro te kort op het uitvoeren van de zorgtaken jeugd, werk en welzijn. Een ramp voor mensen die zorg nodig hebben want zij zijn straks ongetwijfeld de dupe.

Horst aan de Maas heeft gelukkig altijd zicht gehad op de zorgkosten. Elk kwartaal werd aan de gemeenteraad gerapporteerd. Niet altijd perfect, maar wel afdoende. Horst aan de Maas ziet voor 2016 een eindafrekening binnen wat er financieel begroot was. Voor 2017 zelfs een klein positief resultaat. Het reservepotje van 1 miljoen hoeft niet aangesproken te worden. Deels wordt dit potje ingezet om zaken nog beter te kunnen regelen (doorontwikkelen).

Petje af en complimenten voor wethouder Birgit op de Laak en haar team. En heel bijzonder, hebt u een vraag, melding of opmerking: de ervaring leert dat de wethouder dit echt oppakt. Chapeau. Dan Venlo. Daar riep de gemeentesecretaris luid dat het tekort van 12 miljoen aan de politiek zelf te wijten was. Zij had te veel bezuinigd op organisatie en ambtelijk personeel. Gelukkig heeft Horst aan de Maas het een stuk beter voor elkaar. Wel staat er nog een taakstellende bezuiniging open voor de organisatie maar de gemeentesecretaris wil deze bezuiniging schrappen. Zal hij de situatie in Venlo daarvoor mede als argument gebruiken?

Tot slot, D66 blijft zeggen: Niemand mag tussen wal en schip vallen, dus iedereen moet die zorg krijgen die hij of zij nodig heeft.

U kunt met ons in gesprek komende zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek van Horst.

Jos Gubbels,
D66 Horst aan de Maas