Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 14 maart 2017

Ga stemmen, uw stem doet er echt toe!

Weet u al of u gaat stemmen? Veel mensen twijfelen en weten zelfs zo kort voor de verkiezingen niet op welke partij ze gaan stemmen. Komt dat omdat u zich zorgen maakt of ontevreden bent? Teleurgesteld? Laat dan zeker uw stem horen.
Veel mensen maken zich grote zorgen over hoe het verder moet met de wereld om ons heen en Nederland. Ook maakt jong en oud zich zorgen over haar toekomst. Krijg ik werk, een vaste baan, een hypotheek, is mijn leefwereld veilig en leefbaar, de zorg? En: “Krijg ik nog pensioen als ik de AOW gerechtigde leeftijd haal?”

In Horst aan de Maas is het voor de meeste mensen goed leven en wonen. Maar ook hier mensen die zorgen hebben en teleurgesteld zijn in de politiek. Het gevoel hebben dat de politiek niet naar hen luistert. Zo maken mensen zich grote zorgen over de gezondheid en de leefbaarheid ten gevolge van de intensieve veehouderij. Terecht.

In de strijd voor de Tweede Kamerverkiezingen staan een paar thema’s centraal. Betaalbare zorg, AOW leeftijd, arbeidsimmigratie, vluchtelingenstroom én onze Nederlandse identiteit.

Mensen zijn ongerust. En dat er zoveel partijen mee doen aan de verkiezingen zegt wel iets. Ons systeem van coalitievorming houdt in dat beloften van partijen nooit ten volle kunnen worden ingelost. Er moeten compromissen gesloten worden of vrije onderwerpen zijn. Zo wil Pechtold gevoelige onderwerpen niet in het coalitieakkoord vaststellen, maar de kamer hierover laten stemmen. Uiteraard willen we wel allemaal dat we als kiezer ook na de verkiezingen nog serieus genomen worden.

Zelf kijk ik positief naar de toekomst. Er komen oplossingen voor de uitdagingen waar Nederland voor staat. Dat klaren we samen. En D66 is een praktisch kijkende partij die altijd afweegt wat is nu nodig en haalbaar. In alle openheid. D66 streeft naar meer vaste banen, kleine klassen en goede zorg. Voor goede integratie van nieuwkomers en het snel eigen maken van de Nederlandse taal. Voor duurzaamheid en het vinden van een gezonde balans tussen agrarische bedrijven en de omgeving. Voor innovatie. Voor het beschermen van de natuur en voor brede samenwerking. Uw stem op D66 is dus een positief en redelijk alternatief. Ga stemmen. Want elke stem is er een.

Jos Gubbels,
D66 Horst aan de Maas