Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 27 januari 2017

D66: Keuzes maken is lef hebben

“Deze gemeenteraad durft geen beslissing te nemen”, dat zegt 61 procent van de personen die de poll invulden in de Hallo van december.

Het ging specifiek over de laatste raadsvergaderingen van 2016 waarin moest worden besloten over de toekomst van het Gasthoes en zwembad de Berkel: twee grote dossiers waar ook veel gemeenschapsgeld naar toe gaat. De Raad heeft er dan ook voor gekozen om de plannen verder te onderzoeken, tot ongenoegen van de poll deelnemers.

Als oppositiepartij in Horst aan de Maas is het belangrijk om kritisch te zijn en onafhankelijke keuzes te maken. Als het gaat om de komst van een nieuw zwembad is er wat ons betreft dan ook geen aanvullend onderzoek nodig. D66 vroeg de andere partijen: “Kies voor zwembad de Berkel, een prima bad dat nog jaren mee kan, hak de knoop nu door!” Er is volgens ons al genoeg onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de bezoekersaantallen in het huidige zwembad dalen en dat er al bovengemiddeld veel zwemwater is. Helaas besliste de Raad in meerderheid anders: nog meer onderzoek. Weer uitstel. Het plan rond het Gasthoes was daarentegen niet uitgewerkt en de financiering was ook nog niet voor 100 % rond. Of wel: wij hadden te weinig informatie om te beslissen over 12,5 miljoen euro.

Voor D66 is keuzevrijheid een belangrijk thema. Wij vinden het belangrijk dat er iets te kiezen valt. Ook op landelijk niveau pleiten we voor keuzevrijheid. Zo heeft D66 er met de komst van de Donorwet voor gezorgd dat mensen erop worden geattendeerd om bewust zelf te beslissen of ze donor willen zijn of niet. Wijzigen blijft natuurlijk altijd mogelijk.

Keuzes maken is niet altijd makkelijk. Maar soms dwingen urgente ontwikkelingen ons om snel beslissingen te nemen. Een keuze maken is dan lef hebben en verantwoordelijkheid nemen.  D66 kiest dan ook voor het versoberen van de hypotheekrenteaftrek en het hervormen van het pensioenstelsel. Wie hier niets kiest schuift de kosten naar de toekomstige generaties.

Gelukkig komen beslissingen in ons land democratisch tot stand: iedereen kan meepraten en meebeslissen. Wat kiest u? Laat het ons weten! U bent elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 u – 12.00 u welkom in de bibliotheek in Horst.

Eveline Baas
D66 Horst aan de Maas