Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 november 2016

Je kunt het verschil maken

”Je kunt toch niets doen aan wat er in onze samenleving gebeurt”, zeggen sommigen. Dat geloof ik niet en daarom neem ik, Eveline (28) uit Broekhuizen, voor D66 zitting in de commissie samenleving in Horst aan de Maas.

Ik denk dat alles wat je zegt of doet invloed heeft. Op jezelf, maar ook op anderen. Een gebaar, een woord, zelfs een uitdrukking kan voor iemand anders het verschil maken. Als je je daar bewust van bent kun je veel in beweging zetten.

Ik ben lid geworden van D66 omdat deze partij gelooft in de eigen kracht van mensen. Sta op als iets je niet zint. Dat is misschien niet makkelijk want je loopt het risico dat je er niet populairder op wordt. Zeker als je kritisch bent. Toch krijg je er veel voor terug. Je komt in gesprek en je komt er vaak achter dat de ander, ongeacht afkomst meer op je lijkt dan je denkt.

Een ding is hierbij belangrijk: bestuurders moeten mensen de kans geven om mee te praten. Helaas is er niet altijd goed nieuws te melden. De wereld is complex. Niet alle veranderingen die je als bestuurder voor ogen hebt zijn direct te zien. Toch zijn de meeste beslissingen van nu over tientallen jaren nog merkbaar. Daarom kijk ik naar de lange termijn. Zo hoop ik, met mijn bestuurskundige en journalistieke achtergrond, een bijdrage te leveren aan het Horst aan de Maas van 2050.

Eveline Baas,
D66 Horst aan de Maas