Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 november 2013

Zwembad ‘de Berkel’

Voordat een college besluit om te (laten) onderzoeken of er een regionaal (wedstrijd)zwembad moet komen had ze zelf toch wel even een eenvoudig onderzoekje kunnen doen. Gratis. 

Regionale mooie baden hebben we : De Berckt, De Schatberg en Center Parcs bv.
Alvorens opdracht te geven tot- en geld te stoppen in een onderzoek had het college zichzelf de volgende vragen kunnen stellen: 1) Kan De Berkel open blijven naast een regionaal zwembad? 2) welke extra kosten voor gebruikers van onze gemeente (entree en reiskosten) 3) Extra tijdsbeslag voor onze inwoners? 4) Zou er na onze “rand van de krant benadering”nog wel draagvlak te vinden zijn? Een democratische check in de raad zou met deze gegevens duidelijk gemaakt hebben dat het onderzoek zinloos was. Zeket ook met de opstelling nu van de college partijen.Boodschap: “bezint eer ge begint”.
D66 middels Han van Driel en de SP hebben al eerder via de krant laten weten dat ze tegen sluiting van De Berkel zijn. Nu geeft het één college partij ook in Hallo aan dat ze De Berkel niet wil sluiten. De andere college partij heeft nog wat moeite. Deze zegt oa het onbespreekbaar te vinden als het zwembad in het centrum van Venlo komt te liggen. Tegelen wel goed?. De verantwoordelijk wethouder geeft aan dat het in ieder geval niet verder dan het Floriadeterrein mag liggen. Met deze laatste opmerking en die van Essentie zou je haast denken dat er een bestemming voor het Floriade terrein gezocht moet worden. Het zwembad is dan geen doel, maar een middel. Komt zoiets vaker voor?
Wat er echt toe doet is dat het college geld lijkt te verspillen door niet de juiste aanpak te kiezen. Wat er zo zoal nog meer onnodig aan geld wordt uitgegeven onttrekt zich aan ons oog.
Onze gemeente verdient dat het college beter met ons geld om gaat.
D66 dringt bij herhaling aan dat het college heldere doelen moet stellen en vroegtijdig open moet overleggen. Dat voorkomt onnodige onderzoeken en geldverspilling.
Elke eerste zaterdagmorgen van de maand kunt u met ons discussiëren over de onderwerpen die u na aan het hadt zijn.